Harzen 2009

SPONSORER:

NYHEDER FRA FELTET.DK

Harzen 2009


Deltagere: Søren B, Finn J, Thomas M, Thomas T, Leif, Palle K, Bo B, Ejnar, Henning, Poul, Jens & HC


Onsdag d. 4. juni var der afgang til vort sædvanlige Hotel Panoramic, Hohegeiss. De første var fremme ved 16:30 tiden, og de sidste hårdtarbejdende skolelærere var fremme inden 20. 3 stk. kunne lige nå en hurtig opvarmningstur på 25 – 30 km inden aftensmaden.


Gensynsglæden var stor fra vor madmors side, da vi 12 troppede op til aftensmad. Husets specialitet til alle med weisbeer. Bordet til de to næste dage blev naturligvis reserveret med det samme. Madmor er fantastisk, med klæbehjerne – tænk, hun kunne huske hvad Søren fik at spise for et år siden!


Fælles morgenmad kl. 8, og cyklerne var klar kl. 10. Desværre måtte vi have lange ærmer og lange ben frem, selvfølgelig undtagen Søren, der må have vidst at han skulle arbejde hårdt for at kunne følge med resten af de veltrænede gutter fra Assentoft Cykelmotion, eller også kan han bare godt lide at holde hovedet og resten af kroppen godt nedkølet. Regnfrakkerne på, de vi skulle køre nedad de første mange kilometer. Bagefter skulle vi nappe den lange opstigning fra Herzberg over Sieber til St. Andreasberg, alle glædede sig til turens clou vest om St. Andreasberg, hvor stigningen er lang, konstant og temmelig stejl. Thomas og Thomas kom som altid først, så måtte vi andre kæmpe for de øvrige placeringer. Herefter ned til Braunlage for at få frokost. Mens frokosten endnu stod højt i spiserøret, var vi ude at lede efter en lille bjergvej, der skulle gå forbi to skihop. Palle havde cyklet den med Silkeborg for et par år siden. Den lille vej blev fundet, den var fin i begyndelsen, men stigningsgraden steg og steg hele vejen til toppen, en lille fin tur bortset fra en mindre haglbyge. Vejen hjem gik over Zorge, for at pille det sidste ud af vore guldben.


Aftenen - ned til madmor til Grillpanne med Weisbeer, dunkel og en gang dessert + øl og snoller på værelset.


Fredag afgang kl. 10, men vejret var ikke mildere, så på med regnfrakkerne og ned ad bakke til vi ikke kunne få højdemåleren længere ned (læs Werningerode – en fantastisk flot by), Thomas T mente at vi kunne få over 800 højdemeter herfra til toppen af Brocken, så det måtte vi prøve. Det gik også fint indtil vi nåede selve stigningen op til Brocken. Men her var man i færd med at få vandløbene kloakeret under vejen, hvilket gjorde at vejen var endnu mere ubrugelig end den var i forvejen. Da vi havde kørt en km. var både Leif og Henning punkteret, så vi opgav. Vejen blev lovet klar til sæsonen 2012!


Heldigvis havde Palle endnu et es i ærmet, en herlig lille sti der startede lidt nord for Altenau, og endte oppe ved Tofthaus, selve den lille vej var 4,4 km lang, og alle troede de havde nået toppen da hovedvejen var nået, men ak så var der 1,6 km tilbage, før der stod en Karrypølse XL med pommes frites på bordet, ikke lækkert, men traditioner skal holdes. Efter måltidet en tur over Braunlage og hjem, enkelte dog med et par ekstra km og hm, da de smuttede over Zorge.


Denne aften stod der Wildswein på menuen, og så var det farvel til madmor, specielt havde Søren det svært med afskeden.


Lørdag stod vi tidlig op, så vi var klar til morgenmad lige så snart det var stillet på bordet. Efter at taskerne var pakket, og stillet ned i bilerne, var vi klar til afgang kl. 9. Turen i dag gik over Braunlage til Bad Lauterberg, hvor Søren skulle vise os en stejl gade, og stejl det var den sgu’ måske endda stejlere end hovedgaden i St. Andreasberg, som var næste mål på turen. Denne gang skulle byen nås via Odertal. Nu kunne det vist ikke blive stejlere, og hvilken der var stejlest? Så vidt jeg hørte fra Madsens vinkelmåler, så blev den voldsomste grad målt i Bad Lauterberg. Da vi havde genvundet farve i ansigtet (nogle var blege andre overkogte) – over Braunlage og hjem til Panoramic.


Hjemme ved tolv-tiden, så fællesbadning for alle, og hjemad mod Danmark efter en super god træningstur.


Min computer viste 330 kørte km og godt 5800 højdemeter.


> Se billeder fra turen her (ACMs billedegalleri)