Harzen_2014

SPONSORER:

NYHEDER FRA FELTET.DK

Beretning fra Harzen-turen 2014


Assentoft Cykelmotions Harzentur 2014 forløb fra den 4. til 8 juni. Vi var 14 medlemmer afsted, med på turen var Heidi, Christian T, Ivan, Uffe, Jan, Leif, Christen, Lars H, HC, Stig, Robert, Kristian L, Carl og Niels.


Traditionen tro boede vi på Panoramic Hotel i Hohegeiss. Dog er vores stamrestaurant Kleine Bleibe flyttet ned på hotellet, og var lukket i den periode vi var der. Det gjorde nu ikke noget, vi fandt en ny restaurant, med bedre mad, god og særdeles seværdig betjening….


På vores forberedelsesmøde inden turen, dukkede Søren Bundgaard op med en “hitliste” over de mest krævende stigninger i Harzen (link nederst i beretning). Listen indeholder en del stigninger vi ikke kendte til, og var turen igennem en god inspiration. Tak for den Søren!


De mest rutinerede af os, Robert, Kristian L og Carl (210 år tilsammen) valgte at køre selv, men deltog på fuld styrke i det sociale, eftermiddag og aften. Se i øvrigt Roberts beretning.


Onsdag

Ankomst dag, Old Boy’serne ankom så de kunne nå at rulle en tur. Uffe, HC, Stig og Niels ankom så vi kunne spise aftensmad sammen med Robert, Kristian L og Carl. Maden blev indtaget på Restaurant Sonneneck Alm og skyllet ned med rigeligt Weissbier.


Efter middagen indkaldte Sportsdirektøren (HC) til taktikmøde på værelse 428. På værelset var de fælles indkøbte øl, sodavand, chips og slik opmagasineret, og værelse 428 forblev mødestedet på hele turen.

På taktikmødet var der spænding om Stig ville blive klar til morgendagens strabadser, med de skader han pådrog sig under gårsdagens styrt. Stig havde fået 2 sting i albuen, skrammer over hele kroppen og flækket sin hjelm. Skaderne opstod da Stig ville køre en skilte-spurt med “de store sprintere”, det skal man ikke gøre når ens klamper har form og styrke som en mariekiks.


De sidste deltagere ankom i løbet af aftenen, omkring midnat ankom Heidi og Christian som de sidste. Sidst på aftenen var det begyndt at regne, og regnen fortsatte hele natten.


Torsdag

Vi mødtes alle til morgenmad i restauranten kl. 8.00. Hurtig blev vi enige om, at den normale afgang fra hotellet kl. 9.30 skulle udsættes pga. det våde føre. Det var holdt op med at regne og ved at klare op. Så afgang i solskin på tørre veje kl. 11.00. Fra da af blev vejret bare bedre og bedre.


Sportsdirektøren havde lagt store planer og første stigning der skulle besejres var det legendariske Grippebjerg i Wieda. Christian T var først på toppen - kampen om bjergrytternes hieraki var igang.

Nu var vi ved at vende os til forholdene, og Sportsdirektøren satte kurs mod Bad Sasha og Ravensberg. Ravensberg er nr. 1 på listen over hårde stigninger i Harzen. Stigningen har et snit på 9,6% og starter blødt, men de sidste 4-500 m tager stigningen virkelig til og når visse steder op på 19%. Først på toppen Christian T, Leif og Niels. Heldigvis er der en restaurant på toppen, hvor vi kunne sunde os over en cola.


Herefter blev kursen sat mod Bad Lauterberg hvor vi spiste frokost hos Miroslaw, som driver en ganske hæderlig Balkan restaurant. Efter frokost skulle maden lige falde ordentlig på plads, dette gjorde vi ved at bestige turens stejleste stigning, 24% på en kort villavej i Bad Lauterberg.


Kursen blev så sat mod Sieber, hvor vi ville tage “Skovvejen” op til Sonnenberg. I starten af stigningen fik vi turens første punktering. Heidi, Uffe, Christen og Ivan spurtede forbi uden at se sig tilbage, mens resten blev tilbage, for at komme med “opmuntrende” kommentarer til den “punkterede”. Derefter gik ruten mod Hohegeiss og hjem.


Vi mødtes alle på værelse 428 til øl, peanuts og slik. Til aftensmad på Hotellet manglede en enkelt mand, Christian T var kørt til Braunlage for at købe lim til sin cykel. Kranken havde slør og skulle limes fast ! Efter aftensmad var der hygge på 428.


Rute: Hohegeiss, Zorge, Wieda, Grippebjerget, Bad Sasha, Ravensberg, Bad Lauterberg (frokost), Scharzfeld, Herzberg, Sieber, Skovvejen, Sonnenberg, Braunlage og Hohegeiss.

Km: 120

Højdemeter: 2064

Snit: 26,65 km/t


Fredag

Mogenmad kl. 8.00, afgang kl. 9:30 i høj sol og 24 grader. Vi kører mod Goslar på Ivans opfordring. Goslar er en særdeles smuk og hyggelig by, hvor vi indtog vores frokost. Nogle søgte skygge mens andre stegte i solen.


Efter frokost gik turen mod Steile Wand - inden da fir vi hjælp af en lokal cyklist, for at komme den rigtige vej ud af Goslar. Steiler Wand er skovsti på de første 7-8 km, de sidste 2 km er på hovedvej inden målet i Torfhaus. Først i Torfhaus er Niels, Christian og Stig.

For at køle de brandvarme ryttere ned, var Lars H så storsindet at sponsorere is til alle, Tak for det.


Fra Torfhaus gik turen hjem til Hohegeiss. Endnu en “debriefing” på 428, inden vi spiste dejlig mad på Sonneneck Alm. Efter maden planlagde vi (Sportsdirektøren)  morgendagens tur på 428 over en øl eller to.


Rute: Hohegeiss, Braunlage, St. Andreasberg, Sonnenberg, Alternau, Zellerfeld, Goslar (frokost), Oker, Alternau, Steiler Wand, Torfhaus, Braunlage, Sorge og Hohegeiss.

Km: 129

Højdemeter: 2095

Snit: 24,35 km/t


Lørdag

Morgenmad kl. 8.00 og afgang kl. 9.30 i solskin og varmt vejr. Vi kørte en forholdsvis flad rute mod Wernigerode. I Wernigerode skulle vi mødes med Robert, Kristian og Carl til frokost. Vi mødtes på byen torv og fik tilkæmpet os en plads på en fortovsrestaurant. Solen bagte ned og de der var så uheldige at sidde i solen, fortrak hurtigt til et nærliggende pizzaria for at komme i skygge. Frokosten blev indtaget i skyggen inden turen gik mod Brocken. Den ca. 25 km lange stigning mod Brocken blev forceret i jævn tempo med enkelte opsamlinger undervejs. De sidste 9 km, der foregår på en lukket vej, var løbet givet frit. Først på toppen var Christian, Niels og Stig.


Største problem for at nå toppen var de ufattelige mange mennesker der var på udflugt. Så de sidste 400 m måtte man udover stigningen også kæmpe sig igennem et menneskehav. Efter Brocken kørte vi mod Hohegeiss.   


På nær 2 mand mødte alle op til øl på Heidi og Christians værelse, der lå på 15. sal og havde en bedre udsigt. De to mest metroseksuelle ryttere i selskabet (Jan og Christen) havde valgt at slå et smut forbi Sonneneck Alm og teste om gårdsdagens rosé, stadig smagte godt. Nu er vi en klub der appellerer bredt, men at 2 ryttere på den måde skiller sig ud, og drikker rosé, er en hån mod Harzen og klubbens traditioner. Bestyrelsen vil tage sagen op!


Aftensmaden på Sonneneck Alm med afsluttende spadseretur i byen for at finde et åbent udskænkningssted, desværre uden held. Så vi endte som sædvanelig på 428 til øl og peanuts.


Rute: Hohegeiss, Rotheshütte, Ilfeld, Hasselfelde, Blankenburg, Elbingenrode, Wernigerode (frokost), Drei Annen Höhe, Schierke, Brocken, Elend, Konigshütte, Tanne, Benneckenstein og Hohegeiss.

Km: 120

Højdemeter: 1810

Snit: 24,64 km/t


Søndag

Morgenmad kl. 8.00 og afgang kl. 9.30 i endnu bedre og varmere vejr. Søndag var hjemrejsedag og flere ryttere var godt brugte. Formanden kørte kun af pligt. Uffe kørte mod Danmark (i bil) efter morgenmaden, Jan og Christen blev på hotellet for at slappe af i solen…..


Vi andre ville besejre nr. 2 på hitlisten Wurmberg inden afrejsen til Danmark. Vi kørte en mindre omvej til Braunlage og Wurmberg. På bjerget blev der igen kørt ræs, først på toppen er Christian, HC og Lars H.


Derefter hurtigt hjem til hotellet, kun afbrudt af en enkelt punktering og så i bad. Herefter blev bilerne pakket og en super tur til Harzen var slut.


Rute: Hohegeiss, Benneckenstein, Tanne, Elend, Braunlage, Wurmberg og Hohegeiss.

Km: 46

Højdemeter: 897

Snit: 25,24 km/t


Tak til alle der deltog - det gør vi helt sikkert igen.


Mvh. Christen, Jan og Niels


> Se listen over de hårdeste stigninger i Harzen her


> Husk at se billederne fra Harzen-turen her