SPONSORER:

NYHEDER FRA FELTET.DK

Klubtur til Race24 på Ring Djurland 2015

Race 24 2015 blev afholdt i weekenden 13.-14. juni på Ring Djursland.

Assentoft Cykelmotion havde fået et supertilbud om gratis deltagelse for alle medlemmer i løbet fra Henrik Kristensen fra Thortrans i Randers. Henrik er medarrangør af Race24, bor i Assentoft og er selv en habil cykelrytter.

Reglerne til Race24 er simple og følger motorløbet »Le Mans«. Der skal altid være én rytter på banen pr. hold i de 24 timer løbet foregår, man må ikke modtage hjælp ude på banen og man skal ved egen hjælp komme til skiftezonen. Løbet køres på Ring Djursland, som er en 1.750 m lang motorbane og ruten er forholdsvis kuperet (15 højdemeter pr. omgang).

30 medlemmer havde tilmeldt sig og de blev fordelt på fire 3-mands hold og tre 6-mands hold. Desværre var tiden op til løbet præget af afbud, men det lykkedes at stille med tre 3-”mands” hold og tre 6-mands hold til løbet.

Hold 5

Lars Windolf, Bo Andreassen, Christian Jaillet, Michael Kaarsberg, Jens Raaby,  Niels Chr. Laustsen

Hold 6

Stig Jensen, Morten Bering, Christen Bonde, Lars Bundgaard, Alex Madsen, Keld Mathissen

Hold 7

Uffe Nielsen, Per Hermes Olsen, Leif Byrialsen, Stig Nielsen, Allan K. Jensen

Assentoft Cykelmotion havde lejet et telt, som fungerede som samlingspunkt i løbet af weekenden. Lørdag mødte folk ind sidst på formiddagen med biler, campingvogne og telte til overnatning. Vi samlede os omkring klub-teltet i vores egen ACM-camp. Til middag mødtes vi til lækker mørbradgryde med ris. Morten Bering havde været så storsindet og tilbyde at stå for middagsmaden, inden løbet blev skudt i gang kl. 13.00.

Starten gik kl. 13.00 lørdag og indtil søndag kl. 13.00 skulle alle hold have én rytter på banen. Holdet med flest kørte omgange havde vundet. Holdene konkurrerede i grupper fordelt efter alder. De fleste hold havde aftalt at hver rytter kørte 1 time inden de skiftede til en ny rytter. På andre hold kørte rytterne 1,5 time.

Løbet startede ud i godt vejr, høj temperatur og lidt vind. Hen på aftenen begyndte regnen dog og forsatte ind i søndagsdøgnet. Alle ryttere fik derfor en eller flere turer i regnvejr. Søndag morgen klarede det op, hvilket betød at vinden tiltog og de sidste timer blev kørt i stærk vind.

ACM's pigehold var det eneste rene pigehold og de kørte et flot løb. De to andre 3-mandshold konkurrerede i samme gruppe (GP2) og lå hele tiden i top 3. Thegen-holdet lagde hårdt ud og førte løbet ind i natten, men de mange timers løb i vådt vejr tog hårdt på Henning, som på sit stint om natten (hvor det regnede mest) begyndte at døje med kramper. Det betød at hold 4 overtog førstepladsen og holdt den til mål. Thegen holdet, som siden natten kun havde bestået af to mand kørte sig ind på 3. pladsen.

Fordelingen på 6-mands holdende var tilfældig og holdende fulgtes ad i starten af løbet. Men da klokken nærmede sig 13.00 søndag lå hold 6 på en flot 3. plads og kom derfor på podiet.

Alt i alt var Race24 2015 et rigtig godt løb – og når ACM-rytterne har fået indhentet den manglende søvn, vil langt de fleste tænke tilbage på løbet som en god oplevelse. Regnvejret kaster selvfølgelig en skygge over oplevelsen, men derfor husker man også løbet fremover. ACM-campen med telt blev et samlingspunkt hele weekenden, og sammen med de mixede hold, gav det en rigtig god social oplevelse. Så har du endnu ikke været med til løb eller ture sammen med klubben, så meld dig til og lær dine klubkammerater bedre at kende.